Radfahren im Sauerland 2024 * Dag 3
Na een verplichte rustdag ( konden niet fietsen door slecht weer) was het afwachten wat het weer zou gaan worden, wel of geen regen. Opzet was een om kleine ronde te gaan rijden, na start ging het zonnetje schijnen maar dat duurde niet lang of de grijze wolken lieten zich weer zien. Na een korte afdaling van 6 km volgde valsplat naar Winkhausen. Onze eerste klim (9 km) volgde naar Grosses Bildchen. In overleg afdaling 7 km naar Siedlinghausen ,omdraaien en terug naar Grosses Bildchen en vervolgens naar Altastenberg. In Altastenberg 2 restaurants bezocht voor mogelijkheid reservering voor warme hap. Na Altastenberg zaten we al snel op de klim naar Kahler Asten Berg een klim van 2,2 km met als hoogste percentage van 7%. Kahler Asten berg is de meeste bekende berg in Sauerland/ Rothaargebergte. De 20 meter hoge toren is tegen betaling van 1 Euro te beklimmen. 60 treden moeten beklommen worden om de top van de toren te bereiken. We hadden nu een kleine 45 km op de teller staan dus tijd voor een bakkie koffie met koek. Na de koffiebreak was het zeer koude afdaling van 2,2 km. De tocht ging verder naar met wat licht valsplat welke overging in een mooie lange afdaling naar Oberkirchen. Op naar de laatste klim via Westfeld. Hier even een stop en reservering gemaakt voor vanavond om de inwendige mens te gaan voorzien van...... Na een klim na +/- 12 km. ging het verder via Altastenberg naar Nordenau. Helaas waren de laatste kilometers in lichte regen. Een kleine correctie voor wat betreft EK voetballen: we spelen NIET tegen Oostenrijk maar tegen Turkije.
Fijn dat jullie nu een redelijk droge dag hadden. Hoop dat het nog wat lekkerder en droog wordt.
Veel plezier.
Fijn, dat jullie vandaag toch weer konden fietsen met redelijk weer. Chapeau voor al die stijgende klimmers. Maar ik denk, dat de omgeving wel bijdroeg aan het fietsplezier. En nu lekker eten en drinken. Hebben jullie meer dan verdiend!!
mooie foto en smskelijk eten voor zo
Een mooie tocht gefietst en morgen wordt het weer beter.
Vandaag weer een mooie fietsdag. Weer genieten van de mooie omgeving.
Oh ja..Mooie foto's..
Ga zo door , Jan