Jan Ouwerkerk op reis naar......

Radfahren im Sauerland 2024 * Dag 5

Aan alles komt een eind, zo ook aan Radfahren im Sauerland. Voor vandaag stond een rit naar Diemel See op het programma met een kleine afstand van 107 km. I.v.m. de regenwolken welke vanuit het westen om +/- 14.00 zouden binnendrijven in Sauerland was de start om 10.00 uur. Na een korte klim van +/- 6 km valsplat richting Winterberg. Wederom lang wachten voor de verkeerslichten om uiteindelijk over kiezelstenen onze weg te vervolgen. Als snel waren we in Winterberg (Karel en ik) de overige drie lieten op zich wachten, want Willem had plat gereden. Na telefonisch contact met onze weerman Henk Kleijer kwamen de drie aan bij trein station Winterberg. Al snel hadden we weer de route opgenomen richting Kütselberg. Na Elkeringhausen kwamen de eerste echte beklimmingen van meer dan 14%. Willem heeft hier zijn derde medaille gehaald, nu ging het in rap tempo naar Dudinghausen. Om daar te komen kan het op gemakkelijke manier maar ook met redelijk wat inspanning. We zijn gekomen om misschien conditie op te bouwen in het klimwerk, dus klimmen en nog eens klimmen, of Willem hier ook een medaille voor heeft gekregen is niet bekend. Na Dudinghausen staat weer een pittige klim op ons te wachten. Op 35 km van de tocht onze weerman Henk aangesproken en kon ons vertellen wat we het niet droog zouden houden, dus de verkorte route genomen via Usseln naar Willingen. In Willingen een koffiebreak genomen met daarbij natuurlijk gebak en voor de meeste ook een broodje kaas. Na de koffiebreak hadden wel snel Willingen achter gelaten en na een snelle afdaling van 4,5 km ging het weer klimmen richting Elleringhausen nog een drietal klimmen volgde achter elkaar voordat een afdaling van 13 % volgde met het nodige bochtwerk, wegdek was gelukkig droog. 9 km.valspat en we kwamen in Sandlinghausen. In Sandlinghausen heb ik enkele jaren geleden slechte ervaring mee gemaakt. Vanachter aan gereden en terechtgekomen in ziekenhuis te Winterberg met gebroken sleutelbeen en bont en blauw met daar bij mijn racefiets naar de schroothoop. Onze laatste klim van 8 km naar Altastenberg met daarna een 6 km afdaling naar Nordenau. Onze laatste avond gegeten bij Land en Kurhotel Tommes. We waren op tijd in app. Edel voor de verlening te zien van Spanje tegen Duitsland. Spanje door ze scoorde in de 119 minuut. Spanje verpest EK-droom van de gastheer Duitsland. Met de groep De Doortrappers en de nieuwkomer Willem een mooie fietsweek gehad dit ondanks het matige weer. En heren bedankt voor cadeaubon.

Roel

Ik dacht dat jullie morgen, zaterdag, pas terug zouden komen.
Maar welkom thuis. Hoop dat jullie het, ondanks het slechte weer, toch leuk hebben gehad.

Wil

Jammer van het slechte weer.
Wellicht voor herhaling vatbaar.

Patricia

Ik heb een paar van jullie ritten gemist want ik ben ook een weekje de hort op. Mooi dat jullie dankzij de informatie van de weerman de rit op dag 5 wat hebben kunnen aanpassen aan het weer. En jullie hebben weer genoeg klimwerk verricht, waarvoor respect! Ik hoop dat jullie terugkijken op een mooie week.

Hilde van Meerveld

Jammer van het slechte weer. Maar geweldig, dat jullie je tocht door Sauerland hebben voltooid. Ik vond het heel leuk om mee te mogen genieten, want wij zijn in het verleden meerdere keren in Sauerland geweest. De namen van plaatsen, etc. kwamen bekend voor en kon ik weer voor de geest halen.
Op naar de volgende fietsuitdaging!!

Renee

Weer een een mooi eindverslag, sluiten we deze fietsdagen af. Het weer zat soms tegen. Desalniettemin toch met elkaar leuke dagen gehad. Groetjes.

Jan Ouwerkerk

Allen bedankt voor jullie reacties op ons weekje Radfahren in Sauerland. Samen alle Doortrappers.