Vëlo zu Lëtzeburg 2025 en Fietsen in Nederland
2024 was een mooi fietsjaar met twee uitschieters: Radfahren im Sauerland met de Doortrappers en Rondje Drenthe met Renée. In tegenstelling tot eerder schrijven waarbij ik heb aangegeven dat voor wat betreft organisatie buitenland tocht voor De Doortrappers 2024 de laatste keer zou zijn mij toch weer overlaten halen om voor de 29ste maal voor een week fietsen.
Foto: Priedegtstull is een natuurlijke rots in de vorm van een preekstoel. * Cr 364 / Berdorf
Voor 2025: Vëlo zu Lëtzeburg van 30 juni / 5 juli op het programma van de Doortrappers. Locatie Holyday Park Sapinière in Hosingen. Vijf pittige dagtochten met als openingstocht op de dag van aankomst van zo'n 5o km en de pittigste de Jean Nelissen Classic van zo'n 145 km met daarin de nodige klimmen zoals Mur d'Extreme Clervaux: Lengte 1200 meter. Gemiddelde stijgingspercentage 8,9%. En maximaal 18,5% over 100 meter.
Fietsen in Nederland van 18 augustus / 23 augustus. Start vanuit Enschede door de provincies Overijssel/ Drenthe en Gelderland