Jan Ouwerkerk op reis naar......

Fietsen naar ZL 06 juli

Na de lange fietstocht van maandag 5 juli voor vandaag een kortere fietstocht van net even onder de 80 km. Afgegeven weersverwachting veel wind vanuit het zuiden met soms windstoten maar geen regen. Bij het ontbijt melde nog iemand zich nog. Zij kwam uit Urk en was aan het trainen voor een prestatietocht met als startplaats Rome en eindigt in Maastricht en vindt plaats in augustus en er wordt gereden voor een goed doel. Na oversteek van de Maas was ik snel in Swalmen en kosten enkele kilometers om door Roermond te komen. Daarna was het alleen kleine plaatjes zoals; Sint Odillienberg, Posterholt. Bedoeling was om via Koningsbosch naar Schinveld te fietsen. Dat liep even wat anders, vond het wel leuk om meer naar het oosten te fietsen dus even langs de buurman Duitsland.. Voor Heinsberg heb ik maar weer richting Zuid-West aangehouden,richting Sittard. Bij Gangelt de grens over en via Schinveld naar Brunssum. In Brunssum de koffiebreak gehouden ( 56 km op de teller). Door het centrum heen van Brunssum naar Hoensbroek.

Kasteel Hoensbroek of Gebrookhoes. Is een van de grootste kastelen van Nederland. Oudste gedeelte is de hoge ronde toren en dateert van 1360. Vanwege zijn voor Limburgse zeer strategische ligging aan de belangrijke handelsroutes naar Maastricht, Aken en Keulen werd het kasteel in fases uitgebouwd tot de grootste burcht tussen Maas en Rijn. Het bevat 67 zalen, vertrekken en ruimtes. Je bent hier zo een dagje aan het koekeloeren.

Het laatste stukje vanuit Voerendaal de klim naar Mingerberg +/- 2 km klimmen met als hoogste percentage zo’n 11%. Daarna een lange afdaling van de Eyserweg naar Eys. Eindpunt van deze dag etappe met veel vind zowel rechts voor als tegen.

Morgen wordt het wachten op de fietsmaten De Doortrappers en dan starten we in de middag met de openingstocht..



Reacties

Reacties

Arne Ouwerkerk

Have fun met de groep

Loek

Gezellig om te lezen en houd de moed er in?

Patricia

Succes morgen met het verzamelen van klimpunten. Heb je je gele trui meegenomen? Of wordt het de bolletjestrui?

Jan Ouwerkerk

Nee Patricia ik niet voor de gele of de bolletjestrui maar voor de witte trui / jongeren klassement. Maar krijg volgens zeggen wel het rode rugnummer…

Patricia

Jong van geest en strijdlustig: prima combinatie om ver te komen. Zet ‘em op!

Renee

Weer een fietsdag voorbij. Daarbij een leuk gesprek gehad met een dame uit Urk. Leuk,om met elkaar over mooie en interessante routes te hebben.Dus je weer een mooie dagrit gehad. Morgen met de jongens samen. Veel plezier..groetjes.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!