Fietsen in Vlaanderen 2026 * Dag 3
In tegenstelling tot onze voornemens om op tijd te vertrekken om naar Oudenaarde te rijden ( met auto) ging helaas niet op de afgesproken tijd door. Tegen 11.45 uur waren we in Oudenaarde. Snel een parkeerplaats gevonden waar we de gehele dag de auto vrij van parkeergeld konden plaatsen. We snel bij het Centrum van de Ronde van Vlaanderen , woensdag de gehele dag gesloten dus we konden meteen vertrekken voor onze tocht. Oudenaarde - Geraardsbergen v.v .Welke hellingen / klimmen en kasseinestrokken komen we tegen. In ieder geval 11 hellingen/ klimmen. Net Oudenaarde uitgereden en daar stond de eerste van de 11 op ons te wachten ( 11% max. en 5% gem. met een lengte van 1300 meter). Daarna ging het in oostelijk richting verder met smalle wegen over het algemeen goed te rijden maar oppassen blijft een must want soms laat het echt te wensen over en wat misschien nog belangrijker is zijn de smalle wegen met onoverzichtelijk bochten. Elke klim werd duidelijk vooraf aangegeven want de klim werd vooraf op het wegdek gekalkt met daarbij START. Niemand van ons heeft daar echt een punt van gemaakt om eens flink op de pendalen te staan, en einde van klim hoe kan het ook anders FINISH. Op 27 km van de route in Nederbrakel verliet ik de groep om zelfstandig door te rijden naar Geraardsbergen. De overige namen nog twee hellingen/ klimmen zoals De Berendries. Na 56 kilometer zat ik op de markt en bij het Manneke Pis in Geraadsbergen op de rest te wachten. Duurde niet zo lang en we zaten aan de Spaghetti bolognaise, de muur van Geraardsbergen daar moesten we natuurlijk ook bedwingen .Nog even over Manneke Pis van Geraadsbergen, is het oudst gedocumenteerde plassen mannele van Belgie( daterend uit 1459) en is het trotse rivaal van de bekendere versie in Brussel. Na de energie bom van Spaghetti op naar de klim van de Muur Geraadsbergen over de kasseien met een lengte van +/- 400 meter met als steilte 17% over +/- 100 meter. Eerlijk gezegd een makkie. Daarna richting Bosberg, 180 graden om draaien en terug naar Geraadsbergen. In Geraardsbergen nieuwe route downloaden op de Garmin voor de laatste 54 km. naar Oudenaarden. Ook op deze route de nodige klimmen zoals Ekenmolen, Rekelberg en nog twee andere. Na +/- 115 arriveerde we in Oudenaarde en we een terrasje op de Markt van Oudenaarde om snel een pint te pakken want dat hadden we wel verdiend, waarbij namen we ook nog wat pizza's. Fietsen op de fietsendragers en terug naar Beclers. Morgen staat een rit van +/- 90 op het programma.
Goedemorgen. Klimgeiten ,Jullie hebben veel klimwerk weer gedaan. Jullie zien er blits uit met je mooie outfit. Valt goed op tijdens het fietsen. Weer een mooie fietsdag toegewenst.
Aardig wat calorieën verbrand tijdens de Koninginnerit maar gelukkig ook weer voldoende aangevuld. Vandaag een rustig dagje dus, haha. Geniet ervan.
Weer een mooi verhall, Jan !!
Hebben jullie je ff echt ronderenners kunnen voelen