Fietsen in Vlaanderen 2026 * Dag 1
- Na Henk zijn fiets op de fietsendrager te hebben geplaatst, de mijne stond er al op ging het over Nederlandse en Belgische wegen naar Béclers BE. Béclers een dorp in de Belgische provincie Henegouwen en een deelgemeente van de Waalse stad Doornik in het Frans Tournai. Béclers met slechts zo'n 1100 inwoners. Weinig bezienswaardigheden , Sint-Pietserskerk in het centrum van Béclers, het heeft twee Châyeau's. Chateau de Pétrieu uit 1818 en Château Le Roy een neoclassicistische kasteel van midden 19e eeuw, in een park. In 1870 landde hier een bemande luchtballon, met aan boord klokkenmakker Eugène Farcot en was een van de ballons waarmee men tijdens het Beleg van Parijs probeerde post over de vijandelijke Pruisische linies te krijgen. Béclers onze uitval basis voor de periode Fietsen in Vlaanderen 2026. Nadat alle Doortrappers waren aangekomen en zich hadden geïnstalleerd was het nu zover om te starten met onze eerste rit " Visite de la Chapelle / Kapellentocht" een rit van een kleine 50 kilometer.

Opzet was om 16.00 uur te starten met de openingstocht doch het werd een uurtje later. Stond wat redelijk tegen wind maar als het goed gaat dan hebben we de wind op de terug weg achter ons. Op de weg naar Frasnes Les Bruissenal de kreet van Ron, ik heb al mijn medicijnen thuis liggen en een van de tabletten heb ik echt nodig. Geen paniek dan doen we een farmacia aan, en in Frasnes Les Bruissenal was dan ook een bezoek aan een Farmacia, met Frans kwamen we er niet uit. De jonge dame sprak een klein beetje Nederlands en na een belletje van Ron naar zijn vrouw kwamen de gevraagde medicijnen. ID- kaart afgeven en betalen +/- 82,00 Euro. Maar Ron had zijn medicijnen. Op deze rit slechts 2 lange kasseienstroken en wat licht heuvelachtig klimwerk. Tegen 18.45 uur waren we weer in Beclers. Na douchen de warme hap klaarmaken. Rijst met kerrie en kip. De saus was al klaar gemaakt door Renee, ik hoefde alleen maar de rijst te koken, 8 minuten , afgieten en +/- 15 minuten in pan laten rusten. Karel verzorgde het nagerecht , rabarber niet aan mij besteed. Voetballen Belgie / Egypte gekeken. Morgen staat weer een mooie fietsdag op ons te wachten met hopelijk mooi- droog weer.
Hi Jan mooi verhaal. Ja zo’ n eerste altijd even spannend of je inderdaad wel alles bij je hebt en volgens planning verloopt. Geniet de komende dagen van het mooie Vlaanderen en het mooie weer 🚴♂️🚴♂️🚴♂️☀️☀️
De kop is eraf, al met al een flink gevulde dag. Goed opgelost met de medicijnen. Mooie fietsdag vandaag!
Leuk verhaal, Jan
altijd leuk een stukje geschiedschrijving. Allez mannen, zet'm op. Wordt vast een mooie tour
Zo te Lezen heb je al heel wat geschiedenis, verhalen te kunnen vertellen. Wat zal Ron geschrokken zijn over zijn vergeten pilletjes. Gelukkig gauw opgelost. Zo weer een leuke fietstocht gehad.. Voor morgen weer een fijne fietsdag allemaal. Groetjes.
Wat een heerlijke nagerecht muesli met rabarber.