Dag 5 Happen en Trappen.
Mooi op tijd aangekomen bij ons overnachtingsadres Vrienden op de Fiets in Emst. Tassen van de fiets en na een verfrissende douche op voor de warme hap, een kleine drie kilometer terug rijden naar Epe. Bij restaurant De Baron is het goed eten. Temperatuur was al aardig gedaald en de verwachting is dat morgen ook de temperatuur van 25 gr.C niet gehaald zou gaan worden. Goede nachtrust voor beide en ontbijt dat had voor ons wel wat beter gemogen, geen koffie en geen yoghurt. Even over 09.00 uur vertrokken wij en na enkele kilometers de eerste regendruppels wat ons genoodzaakte om de regenjassen maar aan te trekken. Al snel hadden we Vaassen gepasseerd en ging het richting Teuge. Teuge bekend vanwege het vliegveld hier is onder ander het Nationaal Para Centrum gevestigd. De startbaan is verhard met asfalt, lengte 1199 meter en een breedte van 27 meter. We rijden veelal als water de Nieuwe Wetering en Grote Wetering. Via Klarenbeek een klein route aanpassing naar Voorst om bakkerij Bril aan te doen voor de koffie maar vooral om zijn gebak. In Loenen ( niet aan de Vecht) even gezeten bij Rest. Loenermark en i.o de fietsroute door Loenermark genomen om langs en door de heidevelden te fietsen daarbij passeerden wij Schotse Hooglanders. Het duurde niet lang en de kwamen in Hoenderloo aan, In Hoenderloo staat één van de oudste gebouwen van het dorp “Heldingkerk” Hoenderloo ontstond in 1839 door inspanningen van Ds. Heldring. Tot dan toe bestond het slechts uit een aantal verspreid staand plaggenhutten bij zandverstuivingen. Heldring liet waterput, een school en enkele jaren de Heldringkerk bouwen. In 1851 ontstond, deels ook op initiatief van Heldring, de voorloper van de latere instelling voor intramurale jeugdzorg de Hoenderloo groep.. Toentertijd een gesticht voor kansarme, verwaarloosde jongens Na 169 jaar is een einde gekomen aan de opvang van jongeren door de Hoenderloo organisatie.

Ben in de buurt
Waar ben je dan??