Jan Ouwerkerk op reis naar......

Dag 6 Happen en Trappen

• Nog één nachtje slapen en dan zijn we weer in de keistad. Na aankomst in Hoenderloo een terrasje gepakt bij de Boerenkinkel en de diner kaart bekeken voor de warme hap, reservering gemaakt voor 19.15 uur. Niet verwacht maar de tafels waren ingedekt met mooi linnen Mijn start was een lekkere Royal Brackla Whisky en voor Renée Royal Apple juice, geen voorgerecht maar direct het hoofdgerecht voor Renée Gamba's met pasta en schaaldierensaus en ik ben geen liefhebber van vis/ schaaldieren dus voor mij Tournados van Ossenhaas met paddenstoelensaus. Waarom deze vermelding? Men verdiend hier echt Bib Gourmand beoordeling van Michelin. Zaterdag 23 augustus de laatste dag van onze fietstocht Overijssel- Gelderland. Na het ontbijt was een snelle start naar het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Entree p.p. met fiets €13,40. Het is een van de grootste en mooiste natuurgebieden in Nederland, met ruim 5400 hectare bossen, grasvelden, heide, vennen en stuifzand. Vanuit verschillende dorpen rond het natuurgebied kan je park verkennen; Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen. In het park tref je het Kröller- Müller Museum en in het park het jachthuis Sint Hubertus, een bekend werk van de architect H.P. Berlage. het jachthuis is gïnspireerd op het Engelse country house. De toren van het jachthuis past niet bij de genre van het Engelse Country House. De toren was de wens van het echtpaar Kröller-Müller om een weids uitzicht over de omgeving te hebben. Na +/- 12 kilometer door het park te hebben gereden, uitkomend in Otterlo zijn we via mooie fietspaden naar Boerderij Mossel gereden (wordt gezegd het pareltje midden op de Veluwe) daar onze koffie break. Via Lunteren naar Barneveld en Terschuur voor de laatste kilometers naar de keistad. Terug kijkend op 6 dagen fietsen met een gereden afstand van 364,06 km met over het algemeen mooi fietsweer, soms een klein regenbuitje, mooie fietsgebieden. Ja, dan is Nederland toch de moeite waard om op de fiets te verkennen. Zij die respons hebben gegeven op één of meerdere dagen Happen en Trappen,onze dank.

Bob

Petje af beiden, mooie tochten, en ik zal de boerenkinkel onthouden, met name de whiskey )- en de gamba's

Renee

Zoals je de verhalen gelezen hebt. Heel veel mooie dagen gehad. Super!!.

Tjitske

Jammer voor jullie en voor ons als geinteresseeerde.
Maar aan al het goede komt een eind.

Roel

Welkom thuis Renee en Jan. Bedankt voor de dagelijkse verslaggeving en fijn dat jullie er met plezier op terug kunnen kijken.

Loek

Vanuit de Veluwe goede laatste rit en fijn weekend

Patricia

Welkom thuis en bedankt dat we mochten meefietsen!

Karel

Jan
Ik kwam je nog tegen op weg naar De boerderij Mossel
Een leuk verhaal elke dag .jammer van de start problemen NS.